Zij gingen je voor

Inmiddels heb ik een aantal ervaringen met paardencoaching en het blijft mij maar steeds verbazen hoe het paard moeiteloos aanvoelt wat er bij mij op onbewust niveau speelt. Mijn onzekerheid, mijn verlangen, mijn angst. Het paard reageert daar direct op en de coach 'leest' de reactie van het paard. Van daaruit begint het gesprek over herkenning en erkenning van wat er op dat moment aan de hand is. En welke stap ik vervolgens wil zetten? Welke vraag komt er dan op? En hoe kan ik een andere dan mijn automatisch beweging maken en wat voor reactie geeft het paard dan?

Paardencoaching is voor mij de manier om vanuit mijn gevoel en vanuit het gewaarworden van mijn lichamelijke reacties (bijvoorbeeld ademhalen en spierspanning) op zoek te gaan naar die andere of volgende stap. En toen ik letterlijk mijn eigen liedje ging zingen kwam het paard direct achter mij aan en liet zijn lekkere graspol voor wat het was! Dat was een groot inzicht en cadeau.  Annemieke Botterweg

 

 

Een spiegel door paardencoaching. Kim heeft een prachtige manier van werken met de paarden. Ze maakt op hun hele prettige manier gebruik van haar kennis en wist mij met mijn angst voor paarden op een bijzondere manier in contact te laten komen met het paard. Zij en het paard waar ze meewerkte hebben mij inzicht gegeven wat het is het om bij mezelf en mijn gevoel te blijven en het paard in haar waarde te laten. Kim maakte door haar natuurlijke begeleiding( en haar kennis van NLP , Transactionele analyse en Systemische werken ) de vertaalslag wat dit betekent voor mij en mijn contacten met anderen. Zo'n ervaring gun ik iedereen.  Annerieke van Wijk


Paarden coaching? Ik ben eigenlijk bang voor paarden. En toch ging het wonderlijk heel erg goed. Kim wist met kleine oefeningen mijn vertrouwen in paarden terug te winnen.  Ik bracht een leiderschapsvraag in. Spannend, verwarrend en ook weer overduidelijk. De paarden lieten mij ervaren en voelen en dat alles onder de zachte kundige leiding van Kim.  Verwonderd en oprecht dankbaar ging ik naar huis. Een ervaring om niet meer te vergeten.  Dankjewel Kim.  Marieke van Kernebeek   


Verrassend hoe de interactie met een paard zaken kan verhelderen. Door de rake observatie en vragen van Kim (met humor en respect op de juiste plek prikkend) was het een ervaring met impact. Kan het zeker aanraden!  Groet! Marianne


Wat een originele en ontspannen manier jezelf beter te leren kennen! Heerlijk in de buitenlucht - coach Kim gaf me op professionele manier verrassende inzichten over mijn gedrag aan de hand van opdrachten met het lieve paard.   Lies Stevens


Eén van de dingen die Kim en ik delen is dat we allebei vroeger paardenmeisjes zijn geweest. Toen Kim vroeg of ik met haar een sessie paardencoaching wilde doen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Het was mooi om te ervaren dat mijn connectie met paarden er nog altijd is en dat paarden zo prachtig reageren op jouw fysieke en emotionele gesteldheid. Des te dichter ik bij mezelf blijf des te makkelijker maak ik verbinding met het paard. Zou dat ook niet voor het contact met andere mensen gelden?!   Suus Haeck